fbpx
Політика

«Нам потрібна Росія, але Росія цивілізована», – Лех Валенса

Придумуючи план нападу, в Кремлі не розрахували, наскільки сильним може виявитися український опір. У зв’язку з цим у Путіна шукають способи ретируватися. Таку думку висловив Лех Валенса, колишній президент Польщі та лауреат Нобелівської премії миру. Таку думку польський політик висловив в інтерв’ю італійському виданню La Stampa.

«Володимир Путін – безвідповідальна людина, яка хоче посіяти хаос і в Польщі, як він зробив це в Україні. Тому ми хочемо, щоб Альянс надав нам кращі ракети, наявні в його розпорядженні, щоб встановити їх на нашій території і націлити їх в потрібному напрямку», – сказав Лех Валенса.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

Як пояснив екс – президент Польщі, якщо Російська Федерація в один прекрасний день вирішить вторгнутися в Гданськ, то польська сторона атакує Москву. За словами Валенси, в Польщі люблять Росію. Тим не менш, в Москві повинні перестати вести себе самовладно.

«Нам потрібна Росія, але Росія цивілізована. Але Москві завжди потрібен ворог з чисто внутрішніх причин. Однак вони зробили помилку. В Росії не думали, що на сході України їм буде надано такий опір. Вони вибрали для себе занадто сильного ворога і тепер не знають, як виплутатися з цього», – підкреслив Лех Валенса в інтерв’ю італійському агентству.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Після цього екс-президент Польщі розповів про роль США в українській кризі. Як зазначив Лех Валенса, Сполучені Штати «мали б організувати мир між Україною і Російською Федерацією».

«Їм слід було б не затівати війну, а допомогти знайти нам рішення. І позичити нам і Україні трохи ракет», – підсумував Лех Валенса.

Раніше Лех Валенса розкритикував США за невиконання зобов’язань щодо забезпечення безпеки України в обмін на ядерну зброю. За його словами, якби у України була ядерна зброя, то Росія була б обережніша в своїх діях.

Читайте також: