fbpx
Політика

Литвин звільнений з посади голови Держприкордонслужби

Президент України Петро Порошенко підписав указ про звільнення Миколи Литвина з посади голови державної прикордонної служби України, передає УНН з посиланням на прес -службу глави держави.

 "Звільнити Литвина Миколу Михайловича з посади голови Державної прикордонної служби України", – йдеться в указі.

 Президент України Петро Порошенко заявив про звільнення голови ДПСУ  Литвина ще під час робочого візиту до Львова 3 жовтня. Також Петро Порошенко заявив про зміни в структурі ДПСУ.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

 Нагадаємо, інформація про те, що Литвин подав у відставку, з’явилися ще в середині червня. Однак тоді Литвин залишився на своїй посаді. Відзначимо, Литвина неодноразово звинувачували в проблемах сил АТО на кордоні, нібито прикордонники не змогли забезпечити охорону кордону і допустили бойовиків на територію України через позицію керівництва Держприкордонслужби.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

 Довідка УНН: 31 липня 2003 року була створена Адміністрація Державної прикордонної служби України, Головою служби було призначено М. Литвина. Займав посаду при п’яти президентах України – Л. Д. Кучмі, В. А. Ющенко, В. Ф. Януковичу, в.о. президента А. В. Турчинову, П. А. Порошенку.

 Джерело: УНН

Читайте також: