fbpx
Політика

Україна повинна провести люстрацію, – президент ПАРЄ

Президент ПАРЄ Анн Брассер заявила, що Україна повинна провести люстрацію, інакше їй не вдасться змінити корумповану систему прийняття рішень в країні.

 «Якщо ви міняєте систему, вам потрібно змінити людей. Адже якщо ви просто скажете колишнім людям: грайте за новими правилами, то я не впевнена, що вони будуть це робити», – зазначила вона.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 За її словами, в Україні не було справжнього правосуддя, суди були корумповані, а олігархи у владі вирішували, які закони повинні бути прийняті, а які ні. При цьому вона зазначила, що люди, які працювали в цій системі, вже звикли до неї, однак люстрація нарешті дозволить розірвати цей зв’язок.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 У той же час, Анн Брассер сказала, що люстрація несе свої небезпеки.

 «Люстрація повинна розрізати зв’язок з минулим, але в той же час вона не повинна базуватися на помсті. Знайти баланс дуже непросто», – підкреслила президент ПАРЄ.

  За матеріалами: Європейська правда

Читайте також: