fbpx
Політика

Радник Авакова: Азаров і Янукович стали громадянами Росії

Президент Російської Федерації Володимир Путін надав російське громадянство двом українцям, – колишньому президенту Віктору Януковичу і колишньому прем’єр – міністру Миколі Азарову. Таку інформацію своїй сторінці в соціальній мережі Facebook оприлюднив Антон Геращенко, радник МВС України.

«На якій же підставі запитаєте Ви сім’я Азарових зараз знаходиться на території Російської Федерації? Там же є правило, що не громадяни РФ не можуть перебувати на території цієї країни більше 90 днів поспіль. А потім потрібно їхати і в’їжджати, але все одно знаходитися в країні не більше 180 днів на рік», – повідомив Антон Геращенко.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Як відзначає радник Авакова, сім’ям Януковича, Азарова і Пшонок вдалося домовитися з російським керівництвом про надання громадянства. У зв’язку з цим, сім’ї втікачів чиновників «поки почуватимуться сухо і комфортно».

Антон Геращенко додав, що з оперативних джерел йому стало відомо, що громадянство зрадникам України надали окремим секретним указом президента Російської Федерації Володимира Путіна. Збіглим чиновникам дали громадянство РФ як «нагороди за вірну службу з розвалу національної безпеки, оборони, економіки та системи правопорядку України».

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

«Іуді фарисеї за зрадництво Христа дали 30 срібників. Азарову, Януковичу, Пшонці та їх сім’ям за зраду інтересів України, вакханалію беззаконня і розстріл власних громадян, Путін надав російське громадянство», – підсумував Антон Геращенко.

Раніше повідомлялося, що син колишнього президента України Олександр Янукович надумав розвивати свій бізнес на території Російської Федерації. Зокрема, син Януковича зареєстрував у Петербурзі компанію «Арсенал – Інвест», яка займатиметься нерухомістю і консалтингом.

Читайте також: