fbpx
Новини світу

В Україні мають намір створити єдиний силовий підрозділ за зразком SWAT, – Аваков

  В рамках реформування Міністерства внутрішніх справ України буде створено єдиний силовий підрозділ, основу якого складуть добровольчі батальйони МВС, заявляє міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

 На прес – конференції в четвер в Києві керівник відомства розповів, що наступного тижня на засіданні Кабінету міністрів обговорюватиметься питання реформи МВС, зокрема питання створення єдиного силового спецпідрозділу, а також буде припинено роботу множинних спецпідрозділів МВС.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

 "Буде створено один великий єдиний спецпідрозділ на всю країну. Якщо хочете аналогію, то це типу американського SWAT. І ми припускаємо, що значна частина батальйонів, більшість з цих хлопців, я думаю, і складуть основу цього підрозділу", – повідомив міністр.

 Значна частина найбільш підготовлених бійців, як припускає А.Аваков, перейде до складу Національної гвардії і в "складі спецоперацій будуть удосконалити свій професіоналізм".

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

  Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: