fbpx
Політика

Меркель хоче, щоб Київ приструнив олігархів після виборів

Канцлер Німеччини Ангела Меркель висловила сподівання, що після жовтневих виборів до Верховної Ради України влада нарешті візьметься за економічні реформи, а також обмежать владу олігархів. Про це Ангела Меркель заявила під час свого виступу перед німецькими підприємцями. Слова канцлера передає агентство «Укрінформ».

«Україна знаходиться в непростій економічній ситуації. 26 жовтня в цій країні відбудуться вибори. Ми сподіваємося, що після цього настане етап, коли Україна зможе більше приділяти уваги своїм економічним проблемам, подоланню корупції та обмеженню впливу олігархів», – заявила Ангела Меркель.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Крім того, канцлер підняла питання майбутньої взаємодії з Російською Федерацією. Ангела Меркель вважає, що «питання більш тісної співпраці з російським бізнесом колись знову з’явиться».

Раніше канцлер Німеччини висловила думку, що Російська Федерація зобов’язана вплинути на проросійських терористів, які знаходяться на сході України. Таку позицію Меркель озвучила в телефонній розмові з Путіним.

Читайте також: