РФ в терміновому порядку розробляє «шоковий сценарій» через ціни на нафту

У Російській Федерації допускають зниження світових цін на нафту до рівня 60 доларів за барель. Відповідний прогноз за цінами на нафту буде закладений Центробанком Російської Федерації в свій стресовий сценарій. Про це стало відомо із заяви першого заступника голови Центрального банку РФ Ксенії Юдаєвої.

«Я думаю, що ціна на нафту може бути близько 60 доларів за барель. Нас попросили, щоб ми робили шоковий сценарій. Ми робили жорсткий, але ймовірний, а нас просили шоковий, тому близько 60 доларів ми там закладемо», – заявила Ксенія Юдаєва.

Related Post

Як зазначає перший заступник голови Центробанку РФ, такий сценарій необхідний для того, щоб «відпрацювати деякі дії, які дозволять обмежити негативні наслідки».

Нагадаємо, що такі побоювання російської влади виникли на тлі серйозного зниження світових цін на нафту. Приміром, за підсумками торгів 30 вересня 2014 ціни на нафту відновили свій дворічний мінімум. Зокрема, за підсумками торгів на біржі NYMEX (Нью – Йорк) вартість бареля північноморської нафти марки Brent досягла мінімальної відмітки в 94,4 долара.

 

Leave a Comment