fbpx
Економіка

Держветфітослужба України заборонила ввезення продуктів з Донбасу

Державна ветеринарна і фітосанітарна служба України вирішила призупинити діяльність своїх територіальних органів, які розташовані в ряді міст і районів Донецької та Луганської областей. Держветфітослужба також заборонила ввезення підконтрольної продукції із зазначених територій в інші області України. Про це повідомили в прес – службі Держветфітослужби. Зокрема, відповідний наказ №2829 від 25 вересня 2014 підписав заступник голови відомства В.В.Башинський.

«Даним наказом керівникам територіальних органів Держветфітослужби, які продовжують виконувати обов’язки в районах і областях країни, доручено забезпечити державний ветеринарно – санітарний контроль за переміщенням вантажів, підконтрольних службі ветеринарної медицини, а також не допускати до обігу вантажі з тих територій, де припинена діяльність органів Держветфітослужби», – наголошується в повідомленні відомства.

В Держветфітослужбі пояснили, що таким наказом змушені «запобігти переміщенню підконтрольних вантажів на територію вільної України. Про це повідомляється в листі заступника голови Держветфітослужби, розісланому фахівцям ветеринарної медицини, «працюючим в умовах терористичної загрози або тимчасової окупації».

Таким чином, Україна фактично змушена відмовитися від експорту продукції із зони АТО.

«Після даного наказу всі країни – торговельні партнери України, в які з вищезазначених територій поставлялися підконтрольні товари, будуть попереджені про неможливість надання затверджених гарантій від Держветфітослужби», – наголошується в листі заступника голови відомства.

Нагадаємо, що раніше Україна продовжила заборону на ввезення свинини з Підляського воєводства Польщі.

Читайте також: