fbpx
Політика

Експерт: “РФ не має права забороняти країнам ЄС експортувати газ в Україну”

Російське керівництво займається шантажем, коли говорить про те, що європейські партнери «Газпрому» не зможуть перепродавати Україні газ, який був придбаний у Росії.

Таку заяву зробив російський експерт з питань нафтогазової галузі Михайло Крутіхін, коментуючи нещодавню заяву російського міністра енергетики Олександра Новака.

«Олександр Новак не правий, так як такі домовленості давно не діють. Та й за логікою такі домовленості не можуть діяти. Газ, який був придбаний у Росії і перепроданий іншому покупцеві, вже не є російським», – висловив свою точку зору російський експерт.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

За словами Крутіхіна, російський «Газпром» завжди вносив у свої контракти умови про те, що реекспорт газу в інші держави заборонений. Однак Єврокомісія такі умови анулювала для всіх угод, який проходять всередині Європейського Союзу, так як це суперечить правилам вільної конкуренції та вільного ринку.

«Навіть в тому випадку, якщо в контракті є правила заборони реекспорту, то на території Європи це правило не дотримується», – підкреслив Крутіхін.

Читайте також: