fbpx
Право

Глава Мін’юсту України розповів, хто буде люструвати чиновників

Міністр юстиції України Павло Петренко у четвер, 25 вересня, в ході брифінгу розповів, що Громадська рада Міністерства юстиції України буде займатися безпосередніми перевірками чиновників згідно з законом "Про очищення влади".

"Дуже важливо, що закон про люстрацію прийнятий в той час, коли Україна ратифікувала угоду про асоціацію з ЄС. Він наблизить Україну до європейських стандартів життя. В законі "Про очищення влади" прописана чітка процедура проведення перевірки. Такі перевірки будуть передбачати плани їх проведення. Закон передбачає 30 днів для внесення до розгляду уряду і Міністерства юстиції відповідних планів", – повідомив Павло Петренко.

Читайте також:  Які документи потрібно надати для оформлення закордонних паспортів

Він також зазначив, хто першим з чиновників пройде люстрацію.

"Процедура перевірки чітка: при Міністерстві юстиції України створюється громадська рада – орган, який здійснюватиме перевірку. А український уряд буде стверджувати два пункти. По-перше, плани проведення перевірки з переліком тих органів, в які спрямовуватимуться запити щодо майнового стану держслужбовців, можливої їх участі у подіях Майдану, за їхніми автобіографічним даними. По-друге, перелік і черговість цих перевірок", – пояснив глава Міністерства юстиції України.

Читайте також: