fbpx
Політика

ЄС не буде послаблювати санкції проти РФ, – джерело

В даний момент в Європейському союзі обговорюють два варіанти щодо подальших санкцій щодо Російської Федерації. Швидше за все, на цьому етапі запроваджений рівень обмежувальних заходів щодо РФ не буде змінений. Таку інформацію в інтерв’ю агентству «Укрінформ» оприлюднив високопоставлений європейський дипломат.

«Зараз розглядаються два варіанти: пом’якшити режим санкцій, а також залишити обмежувальні заходи без змін. Наскільки показують дискусії в ЄС, багато країн-членів висловлюються за продовження відстеження ситуації на Донбасі з одночасним просуванням політичного діалогу з Російською Федерацією. Я думаю, на сьогодні в Євросоюзі немає консенсусу щодо зміни існуючих санкцій», – пояснив співрозмовник агентства.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Нагадаємо, що зараз Європейська служба зовнішньої діяльності і Єврокомісія завершують підготовку пропозицій в питанні подальшого режиму санкцій проти Російської Федерації. Введення нових санкцій залежатиме від виконання російською стороною мирного плану Петра Порошенка та дотримання режиму перемир’я на Донбасі.

 

Читайте також: