fbpx
Економіка

У Києві підтвердили брак коштів на новий саркофаг для Чорнобильської АЕС

Українська влада підтвердила нестачу 620 мільйонів євро на будівництво нового саркофага для Чорнобильської атомної електростанції. Про ситуацію з фінансуванням нового саркофага для ЧАЕС розповів Михайло Гашев, перший заступник керівника державної інспекції ядерного регулювання України. Слова Михайла Гашева передає агентство РБК – Україна.

«Остання ситуація з саркофагом така. Вона не пов’язана ні з яким збільшенням обсягів робіт. Проект як був, так і є, він уже затверджений урядом. Зараз дійсно не вистачає 620 мільйонів євро, але переговори за останні два місяці, в тому числі і в Лондоні, проходять успішно», – заявив Михайло Гашев.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

Чиновник запевняє, що кошти для будівництва нового саркофага для ЧАЕС будуть знайдені. За його словами, в даний момент останній етап йде по лоту №5 і 6, по кранах, по підкранових шляхах і по насувній арці.

Як відомо, раніше в німецьких ЗМІ з посиланням на джерела з німецьких урядових кіл з’явилася інформація, що для будівництва нового саркофага на Чорнобильській атомній електростанції не вистачає близько 615 000 000 євро.

Читайте також: