fbpx
Окупація Криму

Віктор Балога пропонує почати переговори з РФ щодо поставок енергоносіїв та води до Криму

Народний депутат України Віктор Балога звернув увагу на те, що десь через місяць Крим стане повноцінним островом – без сполучення із Росією, без води, електроенергії, газу та продовольства.

 «І в зв’язку з цим Путін піде на створення сухопутного коридору, який повинен з’єднати захоплені території Донбасу та Приазов’я з окупованим Кримом», – написав він у Facebook.

 За його словами, зрозуміло, що в такій ситуації конфронтації не уникнути, однак він вважає, що Україна може зіграти на випередження, а саме – виступити з ініціативою переговорів, які будуть стосуватися виключно економічної тематики:

 1. Поставка енергоносіїв та води з України за ринковими, середньоєвропейськими цінами;

 2. Гарантії щодо забезпечення півострова продовольством.

 В обмін на це, як зазначив Віктор Балога, Україна повинна отримати наступне:

 1. Припинення репресій проти кримських татар та українських патріотів;

2. Гарантії від Росії (за участю США і ЄС) недопущення військового вторгнення на материкову Україну з окупованої території Криму.

«Звичайно, словам Путіна вірити не варто. Але, принаймні, коли Москва нападе – ми будемо в ролі миротворця, а не агресора. Путін втратить навіть формальні підстави для вторгнення на материкову Україну під приводом гуманітарної катастрофи в Криму», – сказав Віктор Балога.

Він переконаний, що якщо силового протистояння не уникнути, то при такому сценарії у України більше шансів на отримання допомоги з боку Заходу.

Читайте також: