fbpx
Політика

У трьох областях будуть побудовані будинки для переселенців

Німецька компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit в Запорізькій області побудує будинки для 1,5 тисяч. переселенців. Про це під час брифінгу в Понеділок, 22 вересня 2014, заявив губернатор Валерій Баранов, передають українські ЗМІ.

До цього глава Запорізької ОДА обговорював допомогу вихідцям із зони антитерористичної операції з представниками німецької компанії. Згідно з його словами, робота вже почалася, і універсальні будинки встановлять в мікрорайоні Запоріжжя Піски, в Бердянську, а також в Якимівському і Приморському районах.

«Ми дійшли згоди, що будівлі будуть третього ступеня складності – тобто, не картонні приміщення, а такі, які можна буде надалі використовувати», – зазначив Валерій Баранов. Також німецьке підприємство забезпечить харчуванням 1,5 тисячі переселенців.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Проект із зарубіжними партнерами втілюють в рамках домовленостей між президентом України Петром Порошенком і федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Учасниками цієї програми стали Запорізька, Дніпропетровська та Харківська область.

Зокрема, в Дніпропетровську протягом одного місяця будуть побудовані кілька модульних будинків на чотириста осіб, повідомила прес – служба регіону. Пізніше подібні будинки будуть зведені в Павлограді, Кривому Розі, Нікополі та Дніпродзержинську.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

У свою чергу, в Харкові в рамках даного проекту до кінця цього року мають намір побудувати будинки для чотирьохсот переселенців і відремонтувати один з колишніх дитячих садів для ста осіб, про це повідомили в прес – службі Харківської міської ради.

Модульні будинки є одноповерховими будівлями, які припускають по вітальні і спальні для кожної родини. Також на території будинку будуть санвузли з душовими кабінами, кухонні блоки, кімнати для ігор і навчання. У всіх приміщеннях буде опалення і теплоізоляція.

Читайте також: