fbpx
Політика

У НАТО і ЄС є докази присутності російських військ в Україні – євродепутат

 Депутат Європарламенту від Нідерландів Йоханнес Корнеліс ван Баален заявив, що у Євросоюзу і НАТО є підтвердження того, що в Україні присутні російські війська. Зокрема, як він зазначив, маються супутникові знімки.

 «Ми вже чули від Росії, що російських військ в Криму немає. Зараз їхнє «немає» на сході України. Але всі знають, що це не так. У нас є докази», – сказав євродепутат.

 У той же час, Йоханнес Корнеліс ван Баален переконаний, що Путін все одно буде заперечувати присутність своїх військ в Україні, навіть незважаючи на наявність будь-яких доказів.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 «Якщо немає російських військ, то звідки беруться тіла російських військовослужбовців? Звідки надходять поранені в госпіталі Ростова і Санкт – Петербурга? Це нонсенс», – заявив політик.

 Також він порушив питання переговорів між Україною і Росією. Як вважає євродепутат, США та ЄС теж повинні приймати участь в переговорах. В першу чергу, на його думку, представникам ЄС і США слід на умовах конфіденційності переговорити з президентом України і дізнатися у нього, чого хоче Україна, а потім запропонувати свою допомогу.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Йоханнес Корнеліс ван Баален переконаний, що будь-які компроміси з Путіним означатимуть його перемогу.

 Крім того, він заявив, що у Євросоюзу є запасний план на випадок відключення Росією газу взимку. Більш того, Йоханнес Корнеліс ван Баален зазначив, що Євросоюз повинен взимку допомогти і Україні.

 «Навіть якщо це буде коштувати великих грошей, ми повинні це зробити», – підсумував він.

 За матеріалами: Deutsche Welle

Читайте також: