fbpx
Окупація Криму

У Білорусії міліція затримала активістку за листівки “Поверніть Крим Україні”

У Білорусії в місті Гродно міліціонери затримали активістку Ольгу Крапотіну за поширення листівок «Поверніть Крим Україні». 19 вересня 2014 активістка вкладала саморобні листівки за двірники автомобілів з російськими номерами в Гродно, передають в понеділок, 22 вересня 2014 року, українські ЗМІ.

У дівчини забрали 17 листівок і відвезли в міліцію. Ольгу Крапотіну правоохоронці протримали 2 години, за цей час співробітники міліції склали протокол допиту активістки. Потім міліціонери разом з Ольгою приїхали в інтернат Гродно, в якому вона проживає. Там зробили обшук. Ніякої друкованої продукції міліція не знайшла, але забрала ноутбук, який активістці не належав.

Пізніше Ольга Крапотіна пояснила свій вчинок так: «Я робила все сама. Просто не можу нічого не робити і мовчати, коли навколо відбувається таке, коли йде війна між двома сусідніми державами через незрозумілі, на перший погляд, причини».

Активістка зазначила, що «від росіян стільки ненависті ллється до українців, неможливо терпіти». Як виявилося, Ольгу міліціонерам здав пильний житель будинку, біля якого вона поширювала листівки.

Читайте також: