fbpx
Політика

Причетні до насильства терористи і сепаратисти не будуть амністовані, – Томенко

Як заявив народний депутат України, радник президента України Микола Томенко, прийнятий раніше парламентом закон про амністію на ділі не передбачає амністію для так званих сепаратистів. До того ж, як він нагадав, закон вступить в силу лише після того, як з території України будуть виведені російські війська, будуть звільнені адмінбудівлі та відбудеться здача зброї на окупованих територіях.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

 «Крім того, амністія не поширюється на осіб, які підозрюються або обвинувачуються у посяганні на життя державного і громадського діяча, умисних тяжких тілесних ушкодженнях, в диверсії, насильстві, розбої, контрабанді, тероризмі, захопленні заручників та іншого», – додав Микола Томенко.

 Як заявив політик, тим, хто виступає з критикою на адресу цього закону, слід було більш уважно з ним ознайомитися, і тоді б у них не виникало подібних питань щодо того, хто підпадає або не підпадає під амністію.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 За його словами, ті, хто підпадає під 21 категорію нинішніх так званих терористів або сепаратистів, не можуть бути амністовані навіть після складення зброї.

Читайте також: