fbpx
Окупація Криму

М. Джемілєв: Проблеми кримських татар не вирішаться до звільнення Криму від окупації

Лідер кримськотатарського народу Мусатафа Джемілєв переконаний, що захистити права і життя кримських татар в Криму можливо тільки після звільнення півострова від окупації, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

 "Ми звертаємося до всіх міжнародних інстанцій, підтримуємо відносини з посольствами. Але я не думаю, що це спричинить якийсь ефект, оскільки ми маємо справу з державою, яка не дотримується ні моральних, ні етичних, ні правових норм. Можливо, можна якось послабити пресинг на кримськотатарський народ, але вирішити проблему до звільнення Криму від окупації неможливо", – заявив Джемілєв в інтерв’ю виданню.

 За його підрахунками, останнім часом на території анексованого Росією півострова силовики провели 30-40 обшуків в будинках кримськотатарських активістів, членів Меджлісу, в мечетях, медресі, бібліотеках у пошуках зброї, наркотиків і так званої забороненої літератури. "Особливо "полюють" на мої книги. Силовики в основному і самі не розрізняють, яка саме література заборонена, але застосовують цей привід, щоб проводити обшуки.

 Були попередження і телебаченню. Наприклад, два дні тому каналу АТР (кримський телеканал, який веде мовлення, в тому числі, кримськотатарською мовою. – Ред.) погрожували закриттям, оскільки в ефірі показали фрагмент інтерв’ю зі мною", – зазначив Джемілєв.

 Джерело: УНН

Читайте також: