fbpx
Ситуація на Південному Сході України

В РНБО немає інформації про вміст чергової російської “гуманітарки”

В РНБО нічого невідомо щодо вмісту чергового так званого гуманітарного конвою, який Росія планує направити в східні регіони України. У відомстві також не знають, чи достовірна інформація про те, що 30 російських вантажівок з "допомогою" вже перетнули КПП "Ізварине". Про це в ході брифінгу повідомив заступник керівника інформаційно – аналітичного центру РНБО Володимир Половий, передає кореспондент УНН.

 "Офіційно такої інформації не було", – зазначив він. В. Половий підкреслив, що КПП "Ізварине" не перебуває під контролем українських прикордонників. "Відповідно російська сторона, в порушення норм міжнародного права та суверенітету України, самостійно визначає вміст вантажів, що перетинають кордон України. Нам нічого невідомо про вміст цих вантажівок", – зазначив він.

 За його словами, також не було офіційної пропозиції РФ до України і "Червоного Хреста" перевірити вміст чергової "гуманітарки". "Ми додатково отримаємо офіційну відповідь від наших митників і прикордонників, чи отримували вони таке повідомлення. Росія через канали МЗС інформувала про свій намір направити в Україну черговий гуманітарний конвой. Таке інформування не є власне узгодженням і не передбачає процедуру огляду та перевірки, і воно не передбачало участі в цій процедурі представників "Червоного Хреста", – додав він.

 Джерело: УНН

Читайте також: