fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Розпочався обмін заручниками в форматі “40 на 40” – ЗМІ

Представники української сторони і самопроголошеної "Донецької народної республіки" приступили до чергового етапу обміну полоненими. Про це повідомляє ИТАР – ТАСС, передає УНН.

Не виключено, що він відбувається за формулою "40 на 40". В процесі передачі полонених буде брати участь і місія ОБСЄ. Її представники вже виїхали до місця проведення обміну.

 Відзначимо, обмін полоненими між Києвом і так званими Донецькою і Луганською народними республіками – це один з ключових пунктів протоколу, який сторони погодили на зустрічі контактної групи 5 вересня.

 В рамках засідання тристоронньої контактної групи щодо врегулювання української кризи 5 вересня в Мінську київська влада і самопроголошені Донецька і Луганська народні республіки досягли низки домовленостей, насамперед про припинення вогню на сході України.

 Основні положення перемир’я встановлюють припинення бойових дій і обмін полоненими. Також, за словами уповноваженого президента з питань мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, народного депутата Ірини Геращенко, списки полонених і зниклих в зоні АТО налічують понад 2,4 тис. осіб.

 Джерело: УНН

Читайте також: