fbpx
Політика

Гелетей обіцяє звільнити небоєздатних військовослужбовців

Глава українського оборонного відомства Валерій Гелетей заявив, що Міністерство оборони України планує в рамках реформування відомства звільнити всіх небоєздатних військовослужбовців, які можуть стати звичайними державними службовцями.

"Основна мета реформи – це не просто скоротити департаменти, які часом просто дублюють один одного, а зробити таким чином, що якщо ти військова людина, маєш соціальні військові гарантії, носиш військову форму, отримуєш інші соціальні пільги, то ти повинен бути боєздатним і не тільки мати можливість, але і брати в руки зброю і захищати нашу державу – в зоні АТО", – сказав міністр під час візиту до Варшави.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

За словами Гелетея, ті, хто має військові посади, але не виконує військових функцій, стануть звичайними державними службовцями. Крім того, він повідомив, що в Міноборони не виключають четвертий етап мобілізації.

"У цих умовах для держави небезпечно мати велику армію, яка не має відповідної кількості військових, які могли б забезпечувати боєздатність і проводити відповідні бойові дії в зоні АТО", – сказав Гелетей.

Читайте також: