fbpx
Економіка

Відстрочка зони вільної торгівлі з ЄС дає Україні 500 млн євро на рік, – Яценюк

Відстрочка в питанні створення зони вільної торгівлі (ЗВТ) з Європейським союзом додатково дасть для державного бюджету України 500 мільйонів євро протягом року. Таку інформацію оприлюднив прем’єр – міністр України Арсеній Яценюк. Про вигоди відстрочки зони вільної торгівлі з ЄС прем’єр – міністр розповів під час сьогоднішнього засідання Кабінету міністрів. Слова Арсенія Яценюка передає агентство РБК – Україна.

«Завдяки односторонньому скасуванню ввізних мит на українські товари в ЄС Україна отримує 500 мільйонів євро доходів протягом року. Крім того, Україна залишає свій ринок закритим для європейських товарів», – заявив глава уряду.

Варто відзначити, що раніше Яценюк прокоментував ратифікацію Угоди про асоціацію з Європейським союзом. Як пояснив глава уряду, ратифікація Угоди є «тільки початком великого європейського шляху України».

Як відомо, у вівторок паралельно з Верховною Радою Угоду про асоціацію ратифікував Європейський парламент. Після голосування президент Європарламенту Мартін Шульц підписав Угоду про асоціацію України та ЄС.

Читайте також: