fbpx
Політика

Павло Розенко розкритикував пропоновані Кабміном реформи

Народний депутат України від фракції «УДАР» Павло Розенко звернув увагу на те, що за вчорашніми бурхливими подіями в парламенті, на другий план відійшли так звані урядові «реформи» в бюджетній та податковій сфері. Як зізнався депутат, коли він побачив ці документи особисто, то був дещо шокований.

 При цьому особливу увагу Павло Розенко приділив «реформі» соціального страхування. За його словами, уряд рекомендує ліквідувати систему соціального страхування в країні і перевести її в сферу державного регулювання.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 «Простіше – створити ще один державний бюрократичний орган», – сказав він.

 Як зазначив Павло Розенко, така система соціального страхування діє лише в двох країнах: Росії та Білорусі. У зв’язку з цим, як сказав депутат, виникає питання, для чого потрібно було ратифікувати Угоду про асоціацію з Євросоюзом і потім реформувати систему соцстрахування за принципами Росії та Білорусії.

 «Так можливо уряду варто внести на ратифікацію Угоду про Митний союз? І тоді б усе стало на свої місця», – заявив він.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Як вважає Павло Розенко, прем’єр – міністра Арсенія Яценюка примітивно підставили з цим законопроектом, оскільки саме його підпис стоїть під ним.

 «Після вивчення цього законопроекту у мене язик не повернеться назвати цей уряд «проєвропейським і реформаторським». Ну а 117 голосів, поданих за ці урядові ініціативи – яскраве свідчення «професіоналізму» цих законопроектів», – підсумував депутат.

Читайте також: