fbpx
Політика

Верховна Рада ратифікувала Угоду про асоціацію з ЄС

Верховна Рада ратифікувала Угоду про асоціацію між Україною та Європейським союзом. За відповідне рішення проголосували 355 парламентаріїв. До слова, ратифікація проходила одночасно з Європейським парламентом в режимі відеоконференції.

Під час розгляду законопроекту президент України Петро Порошенко зазначив, що Угода про асоціацію з ЄС має втілюватися вже з перших хвилин. Також він пообіцяв підписати відповідний законопроект прямо на засіданні Верховної Ради, що й зробив після голосування.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

«Я сьогодні в цьому ж залі підпишу закон про ратифікацію угоди про асоціацію. Я доручаю українському уряду вже завтра невідкладно прийняти план імплементації угоди», – заявив президент.

Паралельно Угоду про асоціацію ратифікував Європейський парламент. Після голосування президент Європарламенту Мартін Шульц підписав Угоду про асоціацію України та ЄС.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

Угода складається з преамбули, семи розділів («Загальні принципи», «Політичний діалог та реформи, політична асоціація, співробітництво та конвергенція у сфері зовнішньої політики і безпеки», «Юстиція, свобода та безпека», «Торгівля та питання, пов’язані з торгівлею», «Економічний і галузеве співробітництво», «Фінансове співробітництво», «Інституційні, загальні та прикінцеві положення») та додатків.

Читайте також: