fbpx
Ситуація на Південному Сході України

«У Маріуполі все тихо, але йде інтенсивна розвідка», – Штаб оборони

Прес – офіцер Штабу оборони Маріуполя Євген Степаненко розповів про ситуацію в місті. Євген Степаненко повідомив, що на даний момент серед місцевих жителів не спостерігається паніки – все спокійно. За словами прес – офіцера, російські війська ведуть інтенсивну розвідку. Слова Євгена Степаненка передає «Сегодня».
 
«У місті загалом спокійно. Завдяки організованому спільному патрулюванню самооборони і міліції – кількість правопорушень значно зменшилася. Найголовніше – місто перестало панікувати. Однак почастішали випадки прольоту безпілотних літальних апаратів. Йде інтенсивна розвідка. Так що ми спокійно готуємося», – сказав прес – офіцер.
 
В даний момент на блокпостах на в’їзді в Маріуполь українські військовослужбовці зміцнюють свої позиції. Кількість техніки і чисельність особового складу, задіяних в обороні Маріуполя, військове керівництво тримає в секреті. За наявними даними, станом на сьогоднішній день траса Новоазовськ – Маріуполь знаходиться під контролем українських військових. Проте в самому Новоазовську, згідно з даними розвідки, терористи нарощують свою присутність.
 
У разі атаки бойовиків на Маріуполь – її відіб’ють бійці Національної гвардії, Збройних сил, Державної прикордонної служби та як мінімум 3 добровольчих батальйони. Крім того, до оборони Маріуполя готові приєднатися близько п’яти тисяч місцевих жителів. В даний момент маріупольці допомагають військовослужбовцям копати окопи і організовують партизанський рух.
 
Раніше повідомлялося, що в Маріуполі продовжують зміцнювати внутрішній периметр блокпостів. Стало відомо, що в роботах для зміцнення кордонів міста з усіх напрямків було задіяно 22 одиниці техніки.

Читайте також: