fbpx
Політика

РФ загрожувала економічною війною з Україною, – Фюле

Російська Федерація дала ясно зрозуміти, що в разі ратифікації Угоди про асоціацію України і ЄС вона може почати повномасштабну економічну війну щодо сусідньої держави. Таку інформацію під час засідання Європарламенту оприлюднив єврокомісар з питань розширення та політики сусідства Штефан Фюле. Слова чиновника передає «Українська правда».

Фюле сказав, що в Києві та Брюсселі працюватимуть над реформами і відновленням української держави. Така робота буде проходити в рамках Ради асоціації.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

«Всі з вас говорили на користь миру. Російські війська зараз перебувають на території України. РФ дуже чітко дала зрозуміти, що як тільки Угода про асоціацію буде ратифікована Верховною Радою, то в той же день, не пізніше, вони введуть подальші економічні обмеження», – заявив комісар ЄС.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

За словами Фюле, на додаток до військової загрози, на даний момент є загрози повномасштабної торгової та економічної війни. Єврокомісар пояснив, що саме Київ попросив відкласти застосування економічної частини Угоди про асоціацію.

Читайте також: