fbpx
Економіка

У Держдумі РФ вважають, що українська «Стіна» несе екологічну загрозу

В комітеті Державної Думи Російської Федерації з науки і наукомістких технологій прокоментували зведення проекту «Стіна» українською стороною. В комітеті впевнені, що зведення стіни на кордоні РФ і України може нанести істотну утрату флорі і фауні відразу п’яти російських регіонів. Таке звернення до Міністерства природних ресурсів і екології РФ і у Всесвітній фонд дикої природи направив заступник голови думського комітету Михайло Дегтярьов. У своєму зверненні чиновник попросив створити міжнародну комісію для моніторингу цієї ситуації.

Як зазначив депутат, на відстані 30 -ти кілометрів від кордону з Україною знаходиться великий біосферний заповідник « рянський ліс». За його словами, даний заповідник служить основною ділянкою для природного екологічного «коридору» всього Східного Полісся.

«Хоча заповідники, які належать до юрисдикції Російської Федерації, не виходять за територію країни, конструкція даної стіни може вплинути на флору і фауну прилеглих та сусідніх ділянок. Якщо дана стіна буде глухою, вона може перешкодити міграційним потокам тварин. Якщо будуть зроблені анкери, то міграція не порушується. Однак тоді незрозуміло, яку функцію буде носити сама стіна», – міркує Михайло Дегтярьов.

Після цього слово взяв Михайло Крейндлин, керівник програм з особливо охоронюваних територій міжнародної екологічної організації Greenpeace. Він поміркував про майбутнє численних річок, які перетинають кордон України і РФ. Він попередив, що перегородження річок греблями може змінити течії річок, які в підсумку можуть розлитися в інших напрямках.

 

Читайте також: