fbpx
Політика

«Пишаюся, що Україна і ЄС синхронно ратифікують Угоду про асоціацію», – Порошенко

Президент України Петро Порошенко прокоментував можливість вступу української держави до ЄС. Петро Порошенко вважає, що з боку офіційного Брюсселя зараз "було б неввічливо" не надати колегам з Києва перспективу членства в Європейському союзі. Таку думку Петро Порошенко висловив під час міжнародного форуму YES, який розпочався у Києві. Слова глави держави передає агентство РБК – Україна.

«Українці вже здали один з найскладніших іспитів для того, щоб вступити до Євросоюзу. Було б просто неввічливо не дати Україні перспективу членства», – заявив Порошенко.

За словами глави держави, 16 вересня 2014 року український і європейський парламенти синхронно ратифікують Угоду про асоціацію.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

«16 вересня я буду пишатися тим, що буду у Верховній Раді, а Мартін Шульц перебуватиме в Європейському парламенті, у нас буде відеозв’язок. Я впевнений, що для нашої країни це буде одним з найважливіших історичних моментів. Також я пишаюся тим, що ми одночасно проголосуємо не тільки за ратифікацію, але й за план втілення дорожньої карти – того, що Україні потрібно зробити», – підкреслив Петро Порошенко.

Після цього глава держави висловив думку, що Україна повинна отримати статус провідного союзника США за рамками НАТО. Як пояснив Порошенко, вже через кілька днів він полетить в США, де проведе зустрічі в Конгресі та з президентом США.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

«Ми будемо говорити про те, щоб Україна була провідним союзником США за рамками НАТО», – додав президент.

За словами Порошенка, зараз для України дуже важливим є питання покращення безпеки. Як запевняє Порошенко, всі європейські і заатлантичні партнери України розуміють, що в даний момент йдеться не тільки про суверенітет України, а й про світову безпеку.

Читайте також: