fbpx
Політика

У Москві заявили, що сприймуть авіаудари США по Сирії як акт агресії

Офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич заявив, що нанесення авіаударів США по позиціях терористів з організації "Ісламська держава" в Сирії без згоди офіційного Дамаска і санкцій СБ ООН буде вважатися актом агресії проти цієї країни і грубим порушенням норм міжнародного права.

"Президент США прямо заявив про можливість нанесення американськими збройними силами ударів по позиціях "Ісламської держави" на території Сирії без згоди на те законного уряду", – сказав Лукашевич на брифінгу в Москві.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

За словами російського дипломата, є всі підстави вважати, що під ударом в цьому випадку опиняться і сирійські урядові сили з витікаючими тяжкими наслідками в плані подальшої ескалації напруженості.

Високопоставлений російський дипломат заявив, що в Москві позитивно оцінили те, що Вашингтон, що довгий час закривав очі на дії радикальних елементів в Сирії в розрахунку використовувати їх для повалення законного уряду в Дамаску, нарешті, усвідомив масштаб лиха, яке охопило практично весь близькосхідний регіон.

Читайте також: