fbpx
Вторгнення Росії в Україну

Держдепартамент США не підтверджує відводу російських військ з України

Державний департамент Сполучених Штатів Америки на даний момент не має підтверджень про виведення більшої частини російських військ з української території. Як відомо, раніше про виведення більшої частини військ російських військ повідомив президент України Петро Порошенко.

«Ми не можемо незалежно підтвердити такі повідомлення», – констатувала представник Держдепартаменту США Марі Харф під час сьогоднішнього брифінгу у Вашингтоні. Слова Марі Харф передає прес – служба американського зовнішньополітичного відомства.

Читайте також:  СБУ повідомила про підозру урядовцям рф, які задіяли Бердянський морпорт для перекидання російських військ на фронт

За словами Марі Харф, відведення російських військ зі сходу України стало б «невеликим першим кроком», який повинна зробити Російська Федерація з метою подальшої деескалації ситуації на Донбасі.

У середу, 10 вересня, президент України Петро Порошенко сказав, що Російська Федерація вивела близько 70 % своїх військ з української території. У своїй заяві президент України послався на дані, отримані розвідкою.

Читайте також:  Мобілізація від 25 років: до ТЦК почнуть викликати чоловіків

За різними даними, на сьогоднішній день на території Донбасу знаходиться від 1 до 6 тисяч російських військовослужбовців.

Читайте також: