fbpx
Політика

В понеділок ЄС введе чергові санкції проти РФ

Керівництво Європейського союзу вирішило відмовитися від паузи в питанні введення санкцій. Очікується, що вже в понеділок чергові обмеження щодо Російської Федерації будуть введені офіційним Брюсселем за екстреною процедурою. Про це стало відомо з відкритого листа за підписом президента Ради Європейського союзу Германа ван Ромпея і керівника Європейської комісії Жозе Мануеля Баррозу. Відкритий лист ван Ромпея і Баррозу оприлюднили на сайті Європейської ради.

«Черговий пакет обмежувальних заходів був схвалений у п’ятницю на рівні послів країн-членів Євросоюзу в Брюсселі. Офіційне прийняття нового пакета санкцій пройде за письмовою процедурою, не чекаючи зустрічі міністрів, вже в понеділок», – сказано в документі.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Керівники Європейського союзу запевняє, що нове рішення щодо введення санкцій змінить сам принцип щодо введення обмежень Європейського союзу. Таким чином, в ЄС збираються спростити дану бюрократичну процедуру.

«Таке рішення надасть Європейському союзу ефективний інструмент, який дозволить швидко реагувати і підвищить ефективність раніше вжитих заходів. Окрім іншого, таке рішення зміцнить принцип, згідно з яким санкції Європейського союзу направлені на сприяння зміні курсу дій Російської Федерації в Україні», – сказано в повідомленні.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

Джерела запевняють, що домовленість щодо термінового введення санкцій була досягнута в Ньюпорті в ході шестисторонніх переговорів керівників України, США, Німеччини, Великобританії, Італії та Франції. Після цього керівники найбільших економік ЄС пообіцяли досягти консенсусу всередині Європейського союзу.

Раніше глава уряду Великобританії сказав, що перемир’я з терористами не впливатиме на те, чи будуть застосовані санкції щодо РФ.

Читайте також: