fbpx
Політика

У Путіна вже говорять про загрози зриву «перемир’я» на Донбасі

Міністерство закордонних справ Російської Федерації повідомляє про те, що спільні військові навчання країн НАТО з Україною стануть причиною «нагнітання напруженості». У МЗС РФ пояснили, що такі навчання ставлять під загрозу зриву раніше укладене «перемир’я». Таку позицію МЗС РФ оприлюднив у зв’язку з минулим самітом НАТО. Як відомо, черговий саміт НАТО пройшов в Уельсі.

«На саміті НАТО була взята лінія з просування інфраструктури "на Схід" і нарощування своєї військової присутності поблизу кордонів Російської Федерації. Такі плани виношувалися давно, і українська криза стала лише приводом для початку реалізації», – наголошується в заяві.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

У МЗС РФ попередили, що тональність і сама суть заяв щодо ситуації навколо української кризи разом з планами проведення спільних з Києвом навчань на території України до кінця 2014 року «неминуче призведуть лише до нагнітання напруженості». У російському дипломатичному відомстві вважають, що навчання України і НАТО можуть зірвати прогрес, що намітився  у питаннях мирного виходу з кризи в Україні.

Крім того, в МЗС РФ не обійшли стороною і український «Правий сектор».

«Такі навчання свідчать про беззастережну підтримку Альянсом різних українських сил, в тому числі в особі "Правого сектора"», – переконані в МЗС.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Варто відзначити, що 5 вересня 2014 року в столиці Білорусії пройшло чергове засідання тристоронньої контактної групи Україна – Росія – ОБСЄ. За підсумками зустрічі з керівництвом так званих «Луганської народної республіки» і «Донецької народної республіки» був підписаний протокол, за яким передбачається припинення вогню з 18:00 п’ятниці.

Про ситуацію з перемир’ям на Донбасі розповів і військовий експерт Дмитро Тимчук. За його словами, сили АТО повністю дотримуються умов перемир’я.

Читайте також: