fbpx
Економіка

США витратять 60 млн доларів на переоснащення української армії, – посол

Сполучені Штати Америки виділять 60 мільйонів доларів на переоснащення української армії, Національної гвардії та прикордонної служби. Таку інформацію оприлюднив посол Сполучених Штатів Америки в Україні Джеффрі Пайятт. Про співпрацю у військовій сфері дипломат повідомив в соцмережі Twitter.

Джеффрі Пайятт розповів, що технічна допомога від Вашингтона включає в себе сухпайки (MRE), радіостанції, бронежилети, автомобілі, медикаменти, тепловізори, саперів – роботів, а також уніформу. Посол США сказав, що американська сторона має намір давати українським колегам рекомендації в області кібербезпеки, військового будівництва, а також стандартизації та логістики.

Як відомо, раніше Білий дім повідомив, що Сполучені Штати допоможуть офіційному Києву розробити нову військову стратегію. Також США допоможе зміцнити і Національну гвардію України.

Раніше повідомлялося, що США виділять 19 мільйонів доларів для української Нацгвардії. Зокрема, гроші планують спрямувати на підготовку і переоснащення національної гвардії України.

Читайте також: