fbpx
Політика

РНБО: Прикордонникам РФ пропонують їхати воювати на Донбас за 200 тисяч рублів

  Російським прикордонникам командування пропонує звільнятися зі служби і їхати воювати на схід України як фізичні особи з отриманням щомісяця 200 тис. рублів. Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу в Києві повідомив керівник Інформаційно – аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

 "За оперативними даними, російським прикордонникам надходять пропозиції від керівництва щодо участі в бойових діях на сході України. Доброволець звільняється зі служби і отримує одноразову матеріальну компенсацію у розмірі 200 тис. рублів, направляється в зону бойових дій як "фізична особа".

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Після залучення до виконання завдань проти сил АТО вже як найманцю йому встановлюється щомісячна грошова винагорода в такому ж розмірі", – повідомив Лисенко.

 У той же час він повідомив, що, за наявними даними, в середовищі російських військових, які перебувають на Донбасі, поширюється думка про безглуздість цієї війни і розчарування брехливою пропагандою Москви.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 "На тлі інформації про значні втрати серед російських військовослужбовців спостерігається погіршення психологічного клімату серед російських підрозділів, які вторглися на територію України", – зазначив Лисенко.

 Джерело: УНІАН

Читайте також: