fbpx
Політика

Яценюк: На початковий проект будівництва стіни з РФ гроші в України є

Будівництво стіни на українсько – російському кордоні – задоволення досить дороге. Але на початок реалізації цього проекту кошти український уряд має. Про це на засіданні Кабміну в п’ятницю, 5 вересня, заявив прем’єр – міністр України Арсеній Яценюк. У той же час він повідомив, що в перспективі Україна планує звернутися за допомогою до ЄС.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

«На початковий етап у нас гроші є. Ми усвідомлюємо, що це дуже дорогий проект і тому після консультацій в рамках донорської конференції і співробітництво з ЄС, а також після затвердження проекту ми будемо звертатися з клопотанням про отримання фінансової та технічної допомоги для реалізації цього проекту», – сказав прем’єр.

Перший етап реалізації проекту «Стіна» торкнеться ділянок в Чернігівській, Харківській та Сумській областях, а також на півночі Луганської області. Пізніше відгородитися від Росії Україна планує і з боку, де зараз ведуться активні бойові дії. Зміцнення на кордоні з Росією складатимуться з рову і двох валів – земляного і бетонного, а також з контрольно-слідової смуги.

Читайте також: