fbpx
Політика

У Львівській області розпочалися міжнародні військові навчання

На базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії сухопутних військ України імені гетьмана Петра Сагайдачного провели командно – штабну фазу багатонаціональних навчань «Світла лавина – 2014». Про це повідомили в прес – службі Міністерства оборони України.

Стало відомо, що впродовж трьох днів військовослужбовці Збройних сил Словаччини, Румунії, Угорщини та України вдосконалювали свої навички у складі багатонаціонального інженерного батальйону в операції з ліквідації наслідків стихійного лиха. Зокрема, багатонаціональний інженерний батальйон задіяли в районах, прилеглих до басейну ріки Тиса (у Закарпатській області).

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

В рамках першої фази навчань, яка пройшла у Львівській області, всі військовослужбовці повинні були оцінити обстановку, а також прийняти рішення щодо застосування підрозділів багатонаціонального інженерного батальйону. Йдеться про застосування батальйону з метою ліквідації наслідків стихійного лиха. Крім того, військовослужбовці займалися організацією переміщення підрозділів батальйону в деякі райони.

У Міноборони повідомили, що виконання поставлених завдань відбувалося за допомогою JCATS, – програмного засобу імітаційного моделювання. Настройку і роботу такої складної системи забезпечували фахівці з 270-го відділу імітаційного моделювання бойових дій Сухопутних військ ЗС України. Для роботи операторами засобів імітаційного моделювання запросили курсантів Академії сухопутних військ ЗС України.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Як відомо, незабаром відбудеться і друга фаза навчань. В рамках даної фази передбачається відпрацювання практичних дій на інженерній техніці, яку планується провести в одному з районів біля річки Тиса.

Нагадаємо, що в середині вересня в Україні пройдуть навчання «Швидкий тризуб».

Читайте також: