fbpx
Політика

Під домовленостями про припинення вогню повинен стояти підпис російської сторони – Ляшко

 Коментуючи рішення про можливе припинення вогню, яке обіцяють ухвалити сьогодні, 5 вересня, на переговорах у Мінську, народний депутат України Олег Ляшко сказав, що досвід Женеви показує, що ціна таких рішень для Росії мізерна. Як нагадав політик, Росія з самого початку порушувала Женевські домовленості і Україна, в свою чергу, підтримала тоді ідею припинення вогню, втратила темп у військових діях і зазнала серйозних втрат.

 За його словами, двостороннє припинення вогню, безсумнівно, необхідне, однак воно створює великі ризики для України.

 «Двостороннє припинення вогню Україні потрібно, але воно створює великі ризики для нас, якщо деескалація агресії не відбуватиметься в мінімальних часових параметрах. Якщо припиняється вогонь, то через 6 або 12 годин Росія повинна почати виведення своїх військ і озброєнь за певним графіком. Через 6 або 10 годин розгортається місія ОБСЄ, яка відстежує виконання заходів з деескалації. Росія негайно припиняє обстріл українських військ зі своєї території. Українські війська залишаються на нинішніх позиціях. Російські війська відводяться від українських кордонів», – написав він у Facebook.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Олег Ляшко підкреслив, що припинення вогню – це не мета, а засіб. При цьому він додав, що також дуже важливо, щоб під домовленостями про припинення вогню стояли підписи російської сторони, а не представників «ДНР» і «ЛНР».

 «Останні – ширма, створена Росією для прикриття російської агресії. Російське вторгнення має бути легалізовано. Адже вторгнення російських військ – факт, вже усвідомлений всім світом», – підкреслив депутат.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 В цілому, як зазначив Олег Ляшко, немає ніякої впевненості в тому, що Росія піде на припинення вогню для деескалації агресії.

 «У Путіна зірвало дах. Є велика ймовірність, що він буде продовжувати агресію. І саме з цього має виходити керівництво держави», – підсумував він.

Читайте також: