fbpx
Право

В РФ підозрюють, що Google шпигує на користь України

Державна дума Російської Федерації може ініціювати перевірку найбільшої в світі інтернет -компанії Google.

З такою пропозицією виступив депутат Держдуми РФ Євген Федоров. Зокрема, російський політик планує звернутися до представників МВС та Генеральної прокуратури РФ з проханням почати перевірку діяльності американської корпорації Google. За його словами, в інтернет-корпорації нібито уклали угоду зі Службою безпеки України. Цілком можливо, аргументував депутат, що представники Google надають українським силовикам персональні дані росіян.

«Google знаходиться в юрисдикції Сполучених Штатів Америки, а у Вашингтоні офіційно займають позицію з ослаблення Російської Федерації і дестабілізації ситуації. Таким чином, це є прямою установкою для тих компаній, які знаходяться під їх контролем. Раніше під час Євромайдану в Києві вулична компонента була організована і мобілізована через мережі, в першу чергу – це Google», – підкреслив Євген Федоров.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Саме тому, нібито укладена угода зі Службою безпеки України потрібна американській компанії для того, щоб «спокійно надавати дані про діяльність в Російській Федерації Сполученим Штатам Америки та їх партнерам».

Як зазначають російські ЗМІ, Євген Федоров впевнений в тому, що корпорація Google може вести і підривну діяльність щодо Російської Федерації.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Раніше повідомлялося, що в цілях дотримання безпеки керівництво Російської Федерації може ініціювати створення альтернативної версії мережі Інтернету.

Варто відзначити, що раніше в Міністерстві внутрішніх справ України заявили, що за шпигунство на користь іншої держави відбиратимуть майно.

Читайте також: