fbpx
Політика

Обама і Камерон закликають світове співтовариство підтримати Україну

Американський лідер Барак Обама і британський прем’єр Девід Камерон написали спільну статтю для британського видання The Times. У своїй статті лідери країн пообіцяли Україні надати підтримку в її протистоянні з Російською Федерацією. Про це сьогодні повідомляє «Радіо Свобода».

«Анексією Кримського півострова, а також введенням російської армії на схід України, влада Російської Федерації пішла проти принципів міжнародного життя», – прокоментували свою точку зору політики. На їх думку, світова спільнота повинна надати підтримку Україні в такий складний для неї період.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

«Враховуючи всі спроби російської сторони змусити українську державу відмовитися від права на демократію й визначення свого майбутнього, нам необхідно підтримати вибір українського народу. Більш того, надалі ми повинні допомагати цій країні в нарощуванні потенціалу», – заявили Барак Обама і Девід Камерон.

Нагадаємо, що вже сьогодні в Уельсі стартує саміт НАТО, на якому обговорюватимуть питання української кризи. Там же буде вирішуватися питання про виділення військової допомоги Україні.

Читайте також: