fbpx
Політика

НАТО: Путін робить все для зближення України з Альянсом

В ході підготовки до саміту НАТО офіційний Київ не ініціював жодних переговорів про новий формат взаємодії з Північноатлантичним альянсом. Також в Києві не піднімали питання і про більш чітку перспективу свого членства в Альянсі. Таку інформацію в інтерв’ю «Європейській правді» на умовах анонімності повідомив представник керівництва штаб – квартири НАТО.

«В ході підготовки до саміту НАТО не було ніяких запитів від України щодо зміни нинішнього формату співпраці. У Києві комфортно почувають себе в нинішньому форматі особливого партнерства з НАТО», – сказав чиновник.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Як пояснив представник НАТО, основною перепоною для більш активного зближення України з НАТО є позаблоковий статус української держави. Співрозмовник зазначив, що в Альянсі вже знають про ініціативу українського уряду щодо зміни позаблокового статусу.

«Проте зараз статус України саме такий, що не дозволяє нам говорити про перспективи членства України в НАТО», – підкреслив співрозмовник агентства.

Втім, джерело не виключає того, що вже найближчим часом відносини України і НАТО можуть змінитися. Як зазначив представник керівництва штаб – квартири НАТО, головною причиною для ймовірної зміни в двосторонніх відносинах стане діяльність Російської Федерації.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

«Вся іронія ситуації в тому, що Володимир Путін, обгрунтовуючи анексію АР Крим, говорив, що він не хоче бачити в Севастополі натівських солдатів, а також не хоче НАТО в Україні. Однак на той момент ні НАТО, ні Україна не говорили і навіть не думали про таку можливість. Між тим, саме через дії Російської Федерації незабаром офіційний Київ може змінити стратегію співпраці з НАТО», – підсумувало джерело.

 

Читайте також: