fbpx
Ситуація на Південному Сході України

У Пскові таємно поховали місцевих десантників

Вранці 25 серпня в селі Вибути під Псковом на кладовищі поряд з військовим полігоном поховали десантників, які загинули при невідомих обставинах. Скільки полягло бійців на Донбасі, досі ніхто точно не знає. Про це виданню Slon повідомили місцеві джерела. Передбачається, що тіла безславно загиблих тиждень тому в Україні псковських десантників доставили додому машинами скандального «гуманітарного конвою Путіна», що цілком логічно з датою його повернення в Росію і початком похорону.

Очевидець відспівування загиблих розповів, що на закритих похоронах були присутні близько ста осіб, переважно родичі загиблих. На похоронах озвучували тільки імена загиблих, обставини і місце загибелі десантників не повідомлялися. У той же час іншого джерела Slon в Пскові вдалося виявити на кладовищі в Вибутах дві свіжі могили з вінками від підрозділів псковських ВДВ. Могили належать бійцям Кічаткіну і Осипову.

Варто відзначити, що Леонід Кічаткін залишив останні повідомлення на своїй сторінці ВКонтакте ще 15 серпня, після чого пропав і на зв’язок не виходив до 24 серпня. В цей же день на сторінці десантника з’явилося повідомлення від його дружини Оксани, яка написала, що її чоловік помер, і відспівування відбудеться 25 серпня в селі Вибути. Правда, через кілька годин сторінка таємничим чином зникла з мережі з усіма витікаючими. Коли ж один з журналістів спробував зв’язатися з вдовою, трубку взяв чоловік, повідомивши, що він і є Леонід Кічаткін.

21 серпня українські журналісти виклали в інтернет фотографії захопленого після бою українськими силовиками БМД-2. Знімки підтверджують присутність псковських десантників в Луганській області.

«У районі Лутугине наші захопили БМД – 2, бортовий номер 275, зі складу першої парашутно-десантної роти в/ч 74268, Псковської повітряно-десантної дивізії, комвзводу ст. лейтенант Попов. У машині вся документація: журнал нарядів, вечірньої перевірки, журнал звільнювальних. Російські сухпаї випуску березня цього року», – написав журналіст Леонід Швець.

А ось в Міноборони РФ інформацію про присутність в Україні російських військових категорично спростовують.

Читайте також: