fbpx
Право

Слідчі просять продовжити арешт української льотчиці Савченко

Як стало відомо, 27 серпня Радянський суд Воронежа розглядатиме питання про продовження терміну арешту української льотчиці Надії Савченко, підозрюваної в пособництві вбивству російських журналістів.

"Засідання з продовження варти Надії Савченко відбудеться 27.08 о 10:00 в Радянському районному суді міста Воронежа", – написав у понеділок у своєму мікроблозі в Twitter адвокат льотчиці Микола Полозов .

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Раніше повідомлялося, що 31-річна штурман вертольота українка Надія Савченко, яка воювала на сході України в складі добровольчого батальйону "Айдар", потрапила в полон під містом Щастя Луганської області. А вже восьмого липня вона виявилася в Воронезькому СІЗО в Росії.

У Слідчому комітеті Росії заявили, що Надія Савченко втікла з полону і під видом біженки без документів перетнула кордон Росії. В одному з прикордонних населених пунктів вона була зупинена для встановлення особи, після чого з’ясувалося, що вона є підозрюваною у справі про вбивство російських журналістів Ігоря Корнелюка і Антона Волошина під Луганськом. Дев’ятого липня їй офіційно було пред’явлено звинувачення в пособництві у вбивстві.

Читайте також: