fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Ситуація на сході України. Трасу Маріуполь-Новоазовськ контролюють сили АТО, – РНБО

Станом на сьогоднішній день автомобільна траса «Маріуполь – Новоазовськ» знаходиться під контролем сил антитерористичної операції. Таку інформацію під час сьогоднішнього брифінгу оприлюднив Андрій Лисенко, спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО.

«Траса між Маріуполем і Новоазовськом знаходиться під нашим контролем. Зараз в Маріуполі достатньо сил для того, щоб відбити можливу атаку терористів», – запевняє Андрій Лисенко.

Як відомо, раніше в групі «Інформаційний опір» розповіли про ситуацію на сході України. За наявними даними, вранці 25 серпня 2014року частина колони російської військової техніки зуміла прорватися на територію України. Даний інцидент стався в районі міста Новоазовська, що в Донецькій області. В свою чергу, представники батальйону «Донбас» запевнили, що в район міста Маріуполя направляється близько 40 одиниць російської техніки.

Представники прес – центру АТО заявили, що бійці Держприкордонслужби України ведуть бої в напрямку Новоазовськ – Маріуполь (Донецька область).

Раніше повідомлялося, що за минулу ніч з території Російської Федерації 19 разів обстрілювали українських прикордонників. Крім того, з 19:30 по 20:10 24 серпня відбувся бій прикордонного наряду «Красна Талівка» Луганського загону з озброєною групою терористів. Українські прикордонники помітили терористів завдяки переносному тепловізійному пристрою. В результаті бою бойовики були змушені відступити.

Також в Міністерстві оборони заявили, що російський «гуманітарний конвой» пограбував стратегічні заводи України. В РНБО відзначали, що у вантажівки, які зайшли під виглядом гуманітарної допомоги з Російської Федерації, завантажують обладнання Луганського патронного заводу і військового заводу «Топаз».

Читайте також: