fbpx
Політика

Путін перетворив РПЦ в пропагандистський рупор Кремля – Зорян Шкіряк

Як повідомив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк, глава РПЦ Кирило раптово дав про себе знати, закликавши президента України Петра Порошенка припинити кровопролиття на сході країни.

 Коментуючи це, Зорян Шкіряк написав на своїй сторінці в Facebook: «От, цинік, слів немає… І що цікаво, не боїться Господа Бога. Зрештою, він – "совок", що завжди ховав під рясою КГБіський погон з партквитком. А такі персонажі, як ми знаємо, в сутності своїй, насправді, атеїсти. Вони завжди використовували церкву виключно як засіб психологічного впливу на свідомість власних громадян».

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 За словами радника міністра, при Путіні РПЦ стала надпотужним шовіністським, пропагандистським рупором Кремля, що і є ідеологом «русского міра». Крім того, режим Путіна перетворив РПЦ у величезну бізнес – імперію з мільярдними оборотами.

 «Тому, про норми християнської етики і моралі, я промовчу. Варто згадати, як їх попи, сприяли геноциду чеченського народу», – сказав він.

 Як зазначив Зорян Шкіряк, тоді РПЦ показово «благословляла» і кропила «святою водою» артилерійські знаряддя і «Гради», які знищили Грозний і поховали під руїнами десятки тисяч мирних людей, в тому числі і дітей.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 «Те ж і тут. Ці ФСБшники в рясах, сьогодні, показово «благословляють» гіркіних, бісів, і інших російських терористів, на вбивства сотень мирних українців. А деякі їхні «священики», безпосередньо беруть участь у терористичних бандах зі зброєю в руках. Всі пам’ятають, прикладів достатньо. Думаю, що пряму участь РПЦ у підтримці терористів не варто доводити, це аксіома», – підсумував він.

Читайте також: