fbpx
Ситуація на Південному Сході України

“184 машини з “гуманітарною допомогою” покинули територію України”, – Лисенко

«Факт відвертої агресії з боку Росії за участю так званої гуманітарної допомоги викликали хвилю невдоволення у всьому світі», – сказав спікер інформаційно – аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко під час брифінгу в Києві. За словами Андрія Лисенка, багато держав засудили дії Росії і закликали Кремль повернути колону, яка неофіційно увійшла на територію України. Як відзначають світові лідери, факт незаконного перетину кордону України порушує суверенітет незалежної держави і лише загострює конфлікт на сході України.

 Під час брифінгу полковник Лисенко поінформував, що станом на 13:00 184 автомобілі виїхало з території України. «Станом на 13:00, ми нарахували 184 автомобілі, які виїхали з України. Однак наших співробітників не допустили на обшук», – сказав він. Пан Лисенко додав, що на даний момент інформації про те, скільки ще автомобілів залишилося на території України – нема.

 Згідно з даними Андрія Лисенка, українські військові вступали в сутички з терористами за минулу добу 27 разів. На жаль, інформація про загиблих і поранених у зоні АТО поки відсутня. Андрій Лисенко зазначив, що дана інформація буде оголошена пізніше.

 Андрій Лисенко розповів, що все ще тривають обстріли локації сил АТО з території Російської Федерації. Спікер проінформував, що зона обстрілу з кожним разом збільшується. «Зона обстрілу з боку РФ становить близько 400 кілометрів», – поінформував Лисенко.

 Наприкінці брифінгу Лисенко розповів, що терористи продовжують вести обстріл мирних міст. Так, наприклад, в Луганську повністю зруйнована школа №7. «У Луганську зруйнована школа. Вибиті вікна і зруйновані стіни», – розповів Андрій Лисенко під час брифінгу.

Читайте також: