Тягнибок пояснив, чому не відбувається люстрація в судовій системі

 Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок повідомив про те, що йому неодноразово скаржилися на те, що закон «Про відновлення довіри до судової системи України» не виконується і, відповідно, блокується процес люстрації суддів та судової системи.

 При цьому він звернув увагу на те, що їх фракція свого часу зареєструвала відповідний законопроект, в якому пропонувалося піддати люстрації не тільки тих суддів, хто ухвалював незаконні рішення щодо учасників Майдану, а й тих, хто засуджував невинних людей і чиї рішення згодом були скасовані з встановленням осіб, які насправді вчинили злочин. Однак, за його словами, їхній законопроект не знайшов підтримки в залі.

Related Post

 «Згідно з нормами закону, була створена тимчасова спеціальна комісія з перевірки діяльності суддів, яка повинна складатися з 5 представників Верховної Ради, 5 – Верховного Суду та 5 – Кабінету міністрів України, однак парламент досі не затвердив своїх представників до цієї комісії», – написав Олег Тягнибок в Facebook.

 Він підкреслив, що ТСК створена, але не діє, тому що новий склад Вищої ради юстиції ще не сформований. Таким чином, рішення ТСК нікому затвердити, і люстрація не провадиться.

Leave a Comment