fbpx
Політика

Штат Мінекономіки можуть скоротити в 4 рази – Шеремета

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета анонсував можливі зміни в своєму відомстві. Павло Шеремета сказав, що вважає за необхідне скоротити нинішній штат Міністерства економічного розвитку в 4 рази, – до 300 осіб. Цікаво, що ще 20 серпня 2014 року Шеремета особисто подав у відставку. Своє бачення кадрового питання у відомстві Павло Шеремета прокоментував в ефірі 5 каналу.

«На даний момент в Міністерстві економіки працює 1200 осіб. Я придивлявся, скільки там може бути людей – не більше ніж 250-300 осіб. Мені важко пояснити, що там ще можна робити», – розповів Шеремета.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

За його словами, зараз в Кабміні подібні реформи деяким чином гальмуються. Як відзначає Шеремета, все це відбувається «через бюрократію». Він зізнався, що дуже багато часу йде лише на те, щоб обробляти всю інформацію від апарату Кабміну. Крім того, багато часу потрібно для того, щоб пояснювати підлеглим і населенню, якою саме має бути реформа, і « в який бік дивиться міністерство».

«Наприклад, апарат подав мені на стіл подання на ветування закону про вищу освіту. Головна мотивація полягала в тому, що в Мінфіні його також ветують. Якщо Мінфін забороняє цей закон, то для чого наше вето?», – дивується Шеремета.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

Чиновник запевнив, що в його відомстві майже впритул підійшли до питання реорганізації. Однак в Мінекономрозвитку повинні ще два місяці почекати, щоб більшість держслужбовців зуміло знайти нову роботу.

«Між іншим, ми були готові їм допомагати в цьому питанні – я домовлявся з різними проектами, школами, фондами, інститутами, щоб дати цим людям знання, як можна жити поза Кабміном», – підсумував міністр економічного розвитку і торгівлі України.

Читайте також: