fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Росія прагне знищити інфраструктуру та економіку Донбасу, – Геращенко

Народний депутат України від фракції «УДАР», уповноважений президента за мирне врегулювання ситуації на сході Ірина Геращенко повідомила про те, що побувавши в зоні АТО, вона переконалася, що мета Росії – не приєднати до своїх депресивних регіонів ще й Донбас. За її словами, насправді Росія домагається знищення інфраструктури, економіки і підприємств цього регіону.

 «Позбутися від конкурентів на світових ринках, вбити нашу металургію та вугільну промисловість, знищити всі мости, втягнути економіку в довгий і складний процес мілітаризації, мобілізація, відновлення – ось мета Кремля», – підкреслила депутат.

 Як вона зазначила, найкращі шахти Луганщини затоплені, і немає можливості відкачати воду, мости – розбиті. Однак, як повідомила Ірина Геращенко, коли території вдається зачистити від бойовиків, то починається відновлення інфраструктури. Зокрема, встановлюються понтонні мости, ремонт тих, які ще можна полагодити.

 «Президент буде говорити про відновлення інфраструктури Донбасу на спеціальній міжнародній конференції донорів восени. А зараз влада проводить оцінку збитку і сама, там, де є можливість – ремонтує», – підсумувала депутат.

Читайте також: