fbpx
Політика

Порошенко підписав закон про відновлення діяльності військових прокуратур

У прес – службі глави України повідомили, що президент Порошенко підписав закон №1642 – VII "Про внесення змін до закону України" Про прокуратуру "щодо створення військових прокуратур", яким відновлюється діяльність військових прокуратур в країні.

Даним законом визначається порядок створення, укомплектування та матеріально-технічного забезпечення військових прокуратур, а також соціального захисту їх працівників зі статусом військовослужбовців. Згідно з введеним законом, до військових прокуратур належать Головна військова прокуратура (на правах структурного підрозділу Генеральної прокуратури України), військові прокуратури регіонів (на правах обласних), військові прокуратури гарнізонів та інші військові прокуратури, прирівняні до прокуратурам міст і районів.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Головну військову прокуратуру очолюватиме заступник генпрокурора-головний військовий прокурор. Військовими прокурорами і слідчими будуть призначатися громадяни з  фіцерів, які проходять військову службу або перебувають у запасі і мають при цьому вищу юридичну освіту.

 14 серпня цього року Верховна Рада України підтримала в першому читанні і в цілому законопроект № 4446а "Про внесення змін до закону України "Про прокуратуру" щодо створення військових прокуратур".

Читайте також: