Не можна допустити повної мілітаризації МВС урядом, – Балога

Народний депутат України Віктор Балога звернувся до президента України Петра Порошенка, висловивши свою стурбованість низкою запитань, які, як він стверджують, турбують не тільки його, але і всю громадськість:

 1. Чому 40 спецбатальйонів МВС, розрекламованих міністром, знаходяться в курортному режимі замість того, щоб брати участь в АТО;

 2. Чому Кабінет міністрів збирається передати МВС колосальну за своїми масштабами кількість зброї та боєприпасів, включаючи важке озброєння, артилерію і навіть танки і вертольоти.

Related Post

 «По-перше, міліція з артилерією – нонсенс для будь-якої держави. По-друге, не мені Вам розповідати, чим воюють добровольчі батальйони, як вони пересуваються шкільними автобусами і саморобними броневиками. Хоча саме добровольці зараз на передовій і несуть найбільші втрати. Чому так відбувається? Знаходжу для себе тільки одну відповідь – через страх перед тими, хто вчора був на Майдані, а сьогодні – захищає країну на Донбасі. Дуже хочу помилитися, але виглядає саме так», – написав він у Facebook.

 Віктор Балога переконаний, що якщо уряд піде на повну мілітаризацію МВС, то це призведе до дестабілізації і буде проявом неповаги вищого керівництва країни до Збройних сил України та добровольчих батальйонів.

 «Ви, як гарант Конституції, не має права дозволити створити в Україні міліцію на танках, з «Градами» і гаубицями. Така кількість і клас озброєння може бути тільки в одному місці – на передовій», – підсумував Віктор Балога.

Leave a Comment